22 Nisan 2013 Pazartesi

Teremyağ'lı Lezzetler -- Tas Kebabı ve Pirinç pilavı


Herkese Merhaba 

Geçen Hafta Tavsiye Kanalından bu güzel paketi aldım . Yemek yemeyi de yapmayı da seven birine bu paket gelirse ne olur , tabii ki ortaya miss gibi yemekler çıkar :)


Öncelikle sizlere tavsiye kanalından bahsedeyim sonra tarifime geçeceğim . Tavsiye kanalı dene , paylaş , gönder mantığıyla kurulmuş bir site . Yani site aracılığı ile size çeşitli ürünler gönderiyorlar , siz o ürünleri deneyip yorumlarınızı çevrenizle paylaşıyorsunuz ve siteye ürünün yorumunu gönderiyorsunuz :)


Bana gelen ilk ürün Teremyağ oldu ve büyük bir keyifle denedim :) Gelelim Tarifimize :

Bizim annemle yaptığımız tas kebabında yalnızca soğan, sarımsak, domates , dana eti , teremyağ ve tuz bulunuyor . Bunların miktarları tamamen damak zevkinize kalmış :) 
Öncelikle kuşbaşı doğranmış soğan ve sarımsağımızı düdüklü tenceremize atıp teremyağ ile bir miktar kavuruyoruz . Kavurma işlemimiz sürerken üzerine kuşbaşı doğranmış dana etlerimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz .  Burada dikkat etmemiz gereken husus kavururken etlerimizin yarı pişmesi ve tuzu en son piştikten sonra eklememiz . Daha sonra üzerine arzumuza göre ya domates sosu ya da rendelenmiş domates ekliyoruz . Gene arzumuza göre , ne kadar sulu olmasını istiyorsanız ona göre bir miktar su ekleyip kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz . Biz suyunu biraz fazla tuttuk çünkü piştikten sonra suyuyla pilav yaptık :) Pişme süresi tahmini olarak 20 - 30 dakika arası oluyor . 

Tas kebabımız piştikten sonra fazla suyunu süzüp teramyağllı pilavımızda kullandık :) Bildiğimiz pirinç pilavı yaptık ekstra bir püf noktası yok . Sadece pirinci kavurmadan yaptık ve teremyağ kullandık :) İnanın teremyağ ile de tadı çok çok güzel oldu .

Geldik mutlu sona :)


Etler yumuşacık lokum gibi , pilav ise tane tane olmuştu :) Daha fazla canınızı çektirmek istemiyorum ihihi :) Yapacak olan herkese şimdiden afiyet olsun..

8 yorum:

  1. ohh eline sağlık ve afiyet olsun.. bu arada birşey soracağım bu gelen paketlere kargo ödeniyormu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) Ben teslim almadım kargoyu sorup geri döneceğim sana ablacım :)

      Sil
  2. Ağzım şıpıdı ya yapma bunu bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemek deyince bende akan sular duruyor .. Eğer sende öyleysen mutlaka dene bu tarifi kuzum :)

      Sil
  3. mımmmmm ağzıma layık, eline sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. Bende yeni seyler denemeyi seviyorum tavsiye kanalına nasıl üye olabilirim canım yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siteye girince sağ yukarıda üye ol butonu var canım oraya tıklayınca direk üye olabiliyorsun :)

      Sil