Geçenlerde İnstagram'da yaptığım bu külah pastanın fotoğrafını paylaşmıştım bugün de nasıl yaptığımı anlatmak istedim :)
Öncelikle yapımı çok kolay toplamda yarım saatinizi alır en fazla :)
Gereken Malzemeler :
- 1 paket milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı labne peynir
- yağlı kağıt
- çilekli puding
- çilek
- üzerini süslemek için pudra şekeri
İlk olarak yağlı kağıdımızı orta büyüklükte kare parçalar halinde kesiyoruz . Daha sonra bu parçaları bildiğimiz külah şekline getiriyoruz (ucundan kıvırmaya başlayarak ) . Bu külahlar bizim için kalıp görevini görüyor :)
İkinci aşama olarak milföy hamurumuzu açmaya geçiyoruz. Eğer benim kullandığım gibi dikdörtgen şekilli milföy hamuru kullanırsanız işiniz çok daha kolay olacaktır . Ama elinizde kare varsa da onları birleştirerek dikdörtgen elde edebilirsiniz :) Milföy hamurumuzun üzerine ve altına az bir miktar un serptikten sonra uzunlamasına merdane yardımı ile açıyoruz . Daha sonra ince şeritler halinde bıçakla kesiyoruz.
Geldik işin benim için en zor kısmına : Bu şeritleri yaptığımız kağıttan külahlara en alttan başlayarak sarıyoruz . Nereye kadar saracağınız size kalmış eğer külahınız çok uzun olsun istiyorsanız uzatabilirsiniz . Fakat sardıktan sonra eliniz veya bir kaşık yardımıyla külahların içini açmayı unutmayın çünkü daha sonra içlerine puding dolduracağız :)
Sarma işlemi bittikten sonra külahları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 20 -25 dakika 180 derece fırında pişiriyoruz . Ben 1 paket milföyün hepsini yapmadım , yarım paketten yaklaşık 8 tane külah çıkıyor :)
Milföyler fırındayken çilekli pudingi pişiriyoruz. Soğumaya başladıktan sonra içerisine 1 kaşık labneyi ekleyip 4 dakika çırpıyoruz . Daha sonra içerisine minik doğranmış çileklerimizi atıyoruuz ve ta daa ! :) Eğer şekerli şeyleri seviyorsanız pudingin içine 1 yemek kaşığı kadar pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.
Fırından çıkan külahlarımızı soğumaya bırakıyoruz . Daha sonra içerisindeki yağlı kağıtları çıkarıyoruz , kolayca çıkıyor zaten . En son olarak içlerine yaptığımız bu kremayı doldurup üzerini pudra şekeriyle süslüyoruz ve servise hazıır :)
eline sağlıkk mükemmel görünüyorrr:))) acayip canım istedi sanırım çukulatalı ve karamelli yapıcam ben:)
YanıtlaSilÖyle de eminim çok güzel olur hatta külah kısmı antep fıstığına da batırılıyor ama ben yapmadım :)
SilEline sağlık, benim de aklımdan hemen kakaolu, çikolatalı tarifler geçiverdi :)
YanıtlaSilteşekkür ederim :) Çikolatanın yeri hepimiz için ayrı baş tacı o :D
Silmmmm nefis eline sağlık canım, bir benzerini tv de görmüştüm ama tarif almamıştım, bu iyi oldu
YanıtlaSilteşekkür ederim :) annemde yaparken öyle dedi tv'de yapmışlar galiba bende onu merak ettim bulup izlemek istiyorum :)
Sileline sağlık
YanıtlaSil