18 Nisan 2013 Perşembe

Çilekli Külah Pasta

Herkese Merhaba 

Geçenlerde İnstagram'da yaptığım bu külah pastanın fotoğrafını paylaşmıştım bugün de nasıl yaptığımı anlatmak istedim :)


Öncelikle yapımı çok kolay toplamda yarım saatinizi alır en fazla :) 
Gereken Malzemeler :   

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 yemek kaşığı labne peynir
  • yağlı kağıt
  • çilekli puding
  • çilek 
  • üzerini süslemek için pudra şekeri


     İlk olarak yağlı kağıdımızı orta büyüklükte kare parçalar halinde kesiyoruz . Daha sonra bu parçaları bildiğimiz külah şekline getiriyoruz (ucundan kıvırmaya başlayarak ) . Bu külahlar bizim için kalıp görevini görüyor :)

İkinci aşama olarak milföy hamurumuzu açmaya geçiyoruz. Eğer benim kullandığım gibi dikdörtgen şekilli milföy hamuru kullanırsanız işiniz çok daha kolay olacaktır . Ama elinizde kare varsa da onları birleştirerek dikdörtgen elde edebilirsiniz :) Milföy hamurumuzun üzerine ve altına az bir miktar un serptikten sonra uzunlamasına merdane yardımı ile açıyoruz . Daha sonra ince şeritler halinde bıçakla kesiyoruz. 

Geldik işin benim için en zor kısmına : Bu şeritleri yaptığımız kağıttan külahlara en alttan başlayarak sarıyoruz . Nereye kadar saracağınız size kalmış eğer külahınız çok uzun olsun istiyorsanız uzatabilirsiniz . Fakat sardıktan sonra eliniz veya bir kaşık yardımıyla külahların içini açmayı unutmayın çünkü daha sonra içlerine puding dolduracağız :)

Sarma işlemi bittikten sonra külahları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 20 -25 dakika 180 derece fırında pişiriyoruz . Ben 1 paket milföyün hepsini yapmadım , yarım paketten yaklaşık 8 tane külah çıkıyor :)

Milföyler fırındayken çilekli pudingi pişiriyoruz. Soğumaya başladıktan sonra içerisine 1 kaşık labneyi ekleyip 4 dakika çırpıyoruz . Daha sonra içerisine minik doğranmış çileklerimizi atıyoruuz ve ta daa ! :) Eğer şekerli şeyleri seviyorsanız pudingin içine 1 yemek kaşığı kadar pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. 

Fırından çıkan külahlarımızı soğumaya bırakıyoruz . Daha sonra içerisindeki yağlı kağıtları çıkarıyoruz , kolayca çıkıyor zaten . En son olarak içlerine yaptığımız bu kremayı doldurup üzerini pudra şekeriyle süslüyoruz ve servise hazıır :) 

7 yorum:

  1. eline sağlıkk mükemmel görünüyorrr:))) acayip canım istedi sanırım çukulatalı ve karamelli yapıcam ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de eminim çok güzel olur hatta külah kısmı antep fıstığına da batırılıyor ama ben yapmadım :)

      Sil
  2. Eline sağlık, benim de aklımdan hemen kakaolu, çikolatalı tarifler geçiverdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) Çikolatanın yeri hepimiz için ayrı baş tacı o :D

      Sil
  3. mmmm nefis eline sağlık canım, bir benzerini tv de görmüştüm ama tarif almamıştım, bu iyi oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) annemde yaparken öyle dedi tv'de yapmışlar galiba bende onu merak ettim bulup izlemek istiyorum :)

      Sil